=

Psih. Oana Popescu

Psiholog clinician

=

Psih. Oana Hategan

Psiholog clinician

Psihologia clinica este stiinta care studiaza factorii psihologici implicati in starea de sanatate si de boala.

Acest domeniu se focalizeaza atat pe aspectele de promovare a sanatatii si preventie a patologiei, cat si asupra aspectelor de tratament psihologic al tulburarilor care implica in etiopatogeneza mecanisme psihologice.

Termenul „psihologie clinica” a fost introdus de Lightner Witmer, in 1907. Acesta plaseaza domeniul psihologiei clinice alaturi de medicina, educatie si sociologie. In acest context, psihologului clinician devine implicat in zonele de tratament, de educatie, aspecte de natura interpersonala. Desi primii clienti pe care i-a avut Witmer au fost copii (cu probleme educationale sau de comportament) inca din primele sale lucrari a intuit ca psihologia clinica este aplicabila tuturor varstelor, cu probleme si afectiuni foarte diverse.

Consilierea psihologică este o intervenţie de scurtă sau de lungă durată, o activitate preventivă, de dezvoltare, de educaţie, ce se  adresează persoanelor care se află într-o situaţie de impas în ceea ce priveşte rezolvarea anumitor situaţii de criză, profesionale, sociale ori familiale.

Prin consiliere se urmăreşte autocunoaşterea, dezvoltarea personală şi adaptarea eficientă la mediul extern a clientului, precum şi dezvoltarea unor strategii de coping existenţial, activarea resurselor blocate, complementare sau compensatorii, astfel încât persoanele aflate în dificultate să îşi găsească propriile soluţii, utilizându-şi potenţialul de care dispun.

În clinica noastră sunt disponibile următoarele servicii:

  • Consiliere psihologică
  • Psihoterapie
  • Consiliere medicina muncii

Centrul Klass

Date de contact

Adresă: Piata Axente Sever nr. 2, Timișoara

Telefon Fix: +4 0256 489 789

Telefon Mobil: +4 0729 047 740 

Email: receptie@centrulklass.ro

Program Centrul Klass: Luni-Vineri 08:00-20:00

Programare Online Centrul Klass Timisoara aici