=

Dr. Popa-Oprița Elena

Medic primar psihiatrie pediatrică

Luni: 08:30 – 12:00

Marți, Joi: 15:00 – 20:00

Vineri: 08:30 – 13:00

Psihiatrie pediatrica
Pedopsihiatrul este medicul specializat in diagnosticul si tratamentul tulburarilor de gandire, emotionale si de compotament ale copiilor, adolescentilor si familiilor lor.

Copii sunt rareori cei care solicita o consultatie. Adultul din preajma copilului poate considera ca anumite comportamente ale copilului sunt problematice. Schimbarea adultilor din viata copilului poate pune in alta perspectiva modul acestora de relationare si interactiune si ridica intrebari acestora despre capacitatile adaptative la schimbare ale copilului si despre capacitatea lor de a generaliza abilitati achizitionate in mediul familial. O astfel de schimbare poate aparea in cursul evolutiei scolare a copilului si poate conduce parintel la a solicita ajutor specialistilor pediatri, psihologi sau psihiatri, pentru simptome de anxietate, dificultati adaptative sau de relationare sau tulburari ale achizitiilor scolare.

De asemenea o schimbare in constelatia familiala: aparitia unui alt copil, separarea, divortul, existenta unui membru al familiei cu boala cronica pot pune la incercare resursele de coping (totalitatea eforturilor cognitive si comportamentale ale unui individ, realizate pentru a rezolva o situatie care il depaseste la un moment dat si care reprezinta un factor generator de stres) ale parintilor si familiei, dovedindu-se importanta orientarea catre consiliere familiala si tratament.

Psihiatrul trebuie sa tina cont de nivelul de dezvoltare al copilului atunci cand evalueaza starea sa de sanatate mentala. De exemplu: udarea patului noaptea se incadreaza in comportamentul varstei la 3 ani, fiind o problema de sanatate la 7 ani.

Inregistrarea datelor legate de comportamentul copilului necesare pedopsihiatrului, este mediata de adultii care participa la viata copilului si il observa in situatii variate: parinti, educatori, profesori, antrenori. Informatiile trebuie in consecinta solicitate in mod specific si integrate cu atentie de obicei de o echipa psihiatru-psiholog.

În clinica noastră sunt disponibile următoarele servicii:

  • Consult de specialitate.
  • Consiliere psihiatrica individuala si familiala;
  • Psihoterapie individuala;
  • Terapie cognitiv-comportamentala;
  • Electroencefalogramă;

Programare la Dr. Elena Popa-Oprita

Centrul Klass

Date de contact

Adresă: Piata Axente Sever nr. 2, Timișoara

Telefon Fix: +4 0256 489 789

Telefon Mobil: +4 0729 047 740 

Email: receptie@centrulklass.ro

Program clinică: Luni-Vineri 08:00-20:00