Luni-Vineri 08:00-20:00 Parteneri:
Telefon: 0256 489 789; Contact

Servicii Medicale Copii

Servicii medicale pentru copii 1 luna – 18 ani:

  • Gimnastica medicala pentru copii;
  • Pediatrie;
  • Psihiatrie Pediatrica;
  • Psihologie Pediatrica;
  • Nutritie pentru copii.

Kinetoterapia recuperare – reeducare pentru copii (1 luna-18 ani)

Din primele clipe de viata ale bebelusului, medicul specialist observa daca exista o predispozitie pentru anumite probleme in dezvoltare. Gimnastica medicala specializata pentru bebelusi si kinetoterapia bebelusului, pe diferitele zone si grupe musculare, are un efect major in recuperarea functionalitatii normale, inca de la primele semne.
Gimnastica medicala ortopedico-traumatice (entorse, platfus congenital, torticolis congenital, fracturi).
Gimnastica medicala in afectiuni neurologice ( tetrapareza, parapareza, diplegii).

Ecografie pediatrica:

  • Abdominala;
  • Transfontaneala;
  • Sold.

Electroencefalografia din dotare permite inregistrarea activitatii electrice spontane a neuronilor cortexului cerebral. Encefalografia (EEG) are drept indicatie principala epilepsia : ea permite diagnosticarea acestei boli, precum si supravegherea tratamentului si evolutiei ei. Ea serveste, de asemenea, la stabilirea diagnosticului encefalitei, meningoencefalitei si la determinarea posibilei origini metabolice a acestora.

Psihiatrie pediatrica

Pedopsihiatrul este medicul specializat in  diagnosticul si tratamentul tulburarilor de gandire, emotionale si de compotament ale copiilor, adolescentilor si familiilor lor.
Practica sa difera de cea a psihiatrului din serviciul pentru adulti.
Copii sunt rareori cei care solicita o consultatie. Adultul din preajma copilului poate considera ca anumite comportamente ale copilului sunt problematice. Schimbarea adultilor din viata copilului poate pune in alte perspectiva modul acestora de relationare si interactiune si ridica intrebari acestora despre capacitatile adaptative la schimbare ale copilului si despre capacitatea lor de a generaliza abilitati achizitionate in mediul familial. O astfel de schimbare poate aparea in cursul evolutiei scolare a copilului si poate conduce parintele la  a solicita ajutor specialistilor pediatri, psihologi sau psihiatri, pentru simptome de anxietate, dificultati adaptative sau de relationare sau tulburari ale achizitiilor scolare. Deasemenea o schimbare in constelatia familiala: aparitia unui alt copil, separarea, divortul, existenta unui membru al familiei cu boala cronica pot pune la incercare resursele de coping ale parintilor si familiei, dovedindu-se importanta orientarea catre consiliere familiala si tratament.
Psihiatrul trebuie sa tina cont de nivelul de dezvoltare al copilului atunci cand evalueaza starea sa de sanatate mentala. De exemplu: udarea patului noaptea se incadreaza in comportamentlu varstei la 3 ani, fiind o problema de sanatate la 7 ani.
Inregistrarea datelor legate de compotamentul copilului necesare pedopsihiatrului, este mediata de adultii care participa la viata copilului si il observa  in situatii variate: parinti, educatori, profesori, antrenori. Informatiile trebuie in consecinta solicitate in mod specific si integrate cu atentie de obicei de o echipa psihiatru-psiholog

Psiholog copii

Copilul, încă de la naştere, este o fiinţă care îşi manifestă individualitatea. Cei din jurul lui încearcă să relaţioneze cu copilul, în funcţie de personalitatea, abilităţile şi cunoştinţele proprii. Dar de multe ori suntem în situaţia de a nu şti de ce copilul nostru are un anumit comportament sau cum să ne raportăm la el, pentru a avea o relaţie cât mai bună. La fiecare vârstă copilul trece prin diverse etape psihologice şi emoţionale, uneori destul de greu de gestionat atât de către copil, cât şi de familie.
Atunci o discuţie cu un psiholog ne este foarte utilă. Acesta poate realiza o evaluare a proceselor cognitive şi a personalităţii copilului, poate realiza o stimulare suplimentară a proceselor senzoriale şi cognitive pentru o dezvoltare mai armonioasă a copilului, îl poate ghida în procesul de autocunoaştere şi dezvoltare personală sau poate realiza o consiliere psihologică individuală şi familială.

Nutritie pentru copii

Cresterea sanatoasa a unui copil depinde de mediul in care se dezvolta si in care creste.
Familia joaca un rol cheie in modelarea comportamentului alimentar al copilului.
Preferintele alimentare ale unui copil sunt de fapt preferintele familiei: copilul invata sa consume ceea ce familia consuma. Atunci cand unele obiceiuri alimentare sunt alese si urmate gresit intr-o familie, copilul este tinta acestor erori. El va urma ceea ce vede.

Totodata, familia trebuie sa intervina promp atunci cand constata, ca urmare a influentelor sociale (tendinta alimentatiei fast-food), a copiilor din anturaj, a  reclamelor mediatice, perturbari in procesul de crestere si de dezvoltare sanatoasa si armonioasa a copilului.
Interventia nutritionala prompta este necesar a fi efectuata de catre un medic nutritionist care sa coordoneze familia si sa dea sfaturi nutritionale adecvate pe parcursul acestei terapii.
Interventia prompa ajuta la corectia comportamentului alimentar si la obtinerea unei cresteri si dezvoltari armonioase a copilului.

In Centrul Klass veti gasi medicul nutritionist capabil sa va ajute. Lasati-va ajutati!