=

Psih. Oana Popescu

Psiholog clinician

=

Psih. Oana Hategan

Psiholog clinician

Plecand de la dictionarele clasice de psihologie, psihologia clinca este acea ramura a psihologiei care studiaza, evalueaza si trateaza copii cu tulburari si probleme psihologice

Acest domeniu se focalizeaza atat pe aspectele de promovare a sanatatii si preventie a patologiei, cat si asupra aspectelor de tratament psihologic al tulburarilor care implica in etiopatogeneza mecanisme psihologice.

Evaluarea psihologica clinica adreseaza in special starea afectiv emotionala si comportamentul si este utila pentru stabilirea intrunirii criteriilor clinice si evaluarea gradului de severitate al unei eventuale tulburari psihiatrice.

Prin psihoterapie pentru copii se înțelege o varietate de tehnici și metode utilizate pentru a ajuta copiii și adolescenții, care întâmpină dificultăți, în ceea ce privește emoțiile și comportamentul lor. Acestea se pot concentra pe rezolvarea conflictelor, pe înțelegerea propriilor gânduri și sentimente, pe găsirea de noi soluții la probleme, etc.

Deși există diferite tipuri de psihoterapie, fiecare se bazează pe comunicare, ca instrument de bază, pentru a aduce schimbările dorite. La copii și adolescenți, jocul, desenatul, construirea și prefacerea, precum și vorbirea, sunt modalități importante de a împărtăși sentimentele și de a rezolva problemele.

În general, apelăm la serviciile oferite de o clinică psihologică pentru copiii noștri atunci când aceștia fie resimt dificultăți in a se adapta la mediul școlar sau familial, fie au suferit o traumă. Sau pur și simplu, atunci când ne simțim depășiți de situație și credem ca nu mai putem comunica eficient cu ei.

Apelăm la un psiholog atunci când copilul: suferă de enurezis; este agresiv cu ceilalți copii; nu are prieteni; are rezultate slabe la școală și se impun câteva ședințe de consiliere școlară și/ sau psihoeducațională; este temător, speriat; se îmbolnăvește des și ușor, iar medicii nu dau de cap bolii pe care o are.

Adolescentul este pus în fața unor dificultăți precum: influența prietenilor vs. influența familiei; tentația alcoolului, țigărilor sau drogurilor; dorința afirmării de sine și a diferențierii de ceilalți; relațiile intime și relațiile de prietenie cu sexul opus; lupta pentru propria independență.

În clinica noastră sunt disponibile următoarele servicii:

  • Evaluarea nivelului de dezvoltare (QD) la copii cu vârste cuprinse între 0-6 ani
  • Evaluarea abilităţilor cognitive la copii şi adolescenţi (QI)
  • Evaluare psihologică şi psihodiagnostic (evaluare cognitivă, evaluare comportamentală, evaluarea personalităţii)
  • Evaluare psihologică în vederea încadrării în grad de handicap
  • Psihoterapie
  • Consiliere şi terapie suportivă
  • Optimizare şi dezvoltare personală
  • Psihoeducaţie pentru părinţi/consiliere parentală
  • Consiliere clinica
  • Consiliere vocaţională pentru adolescenţi

Centrul Klass

Date de contact

Adresă: Piata Axente Sever nr. 2, Timișoara

Telefon Fix: +4 0256 489 789

Telefon Mobil: +4 0729 047 740 

Email: receptie@centrulklass.ro

Program Centrul Klass: Luni-Vineri 08:00-20:00

Programare Online Centrul Klass Timisoara aici