=

Dr. Alfred Paros

Medic specialist ortopedie si traumatologie

=

Dr. Georgiana Antonescu

Medic specialist recuperare, medicină fizică și balneologie

=

Asist. Univ. Dr. Liliana Catan

Medic primar reabilitare medicală

Infiltratiile intra-articulare sunt proceduri prin care se introduce intraarticular, cu ajutorul unei seringi, o substanta, avand ca scop ameliorarea durerii si imbunatatirii functiei segmentului respectiv.

Rolul este de a accelera procesul natural de vindecare al organismului prin concentratia mare de substante active.

Este cel mai des folosita in tratamentul epicondilitei, fasceitei plantare, tendinopatia achilleana si rotuliana, condropatii in stadii incipiente. Spre deosebire de celalate tipuri de infiltaratii, dupa PRP pacientul se poate astepta la o amplificare a durerii in primele 2-3 zile cat dureaza faza inflamatorie produsa la nivel local inainte de faza de proliferare celulara si apoi de remodelare a tesutului care duce la vindecarea leziunii.

Exista trei mari categorii de infiltratii: derivate de cortizon (corticosteroizi), acid hialuronic (vascosuplimentare) si cele „biologice” (PRP – Platelet Rich Plasma).

  • Corticosteroizii sunt substante antiinflamatorii al caror principal rol este scaderea inflamatiei de la nivelul articulatiei si odata cu aceasta scaderea durerii.
  • Acidul hialuronic este un polizaharid care se gaseste in mod normal in corpul uman, cel folosit pentru infiltratii este sintetic, deci nu exista riscul transmiterii unor boli. Rolul lui este de a proteja cartilajul articular (prin diminuarea frecarii intre suprafetele articulare), hranirea cartilajului articular si protectia sinovialei (ceea ce duce si la scaderea durerii).
  • PRP (Platelet Rich Plasma) sau plasma imbogatita cu trombocite este un produs obtinut dupa ce se recolteaza sange (de la pacient) intr-o eprubeta speciala, care apoi se centrifugheaza iar o parte din plasma rezultata (care are o concentratie crescuta de trombocite si factori de crestere) se injecteaza in articulatie sau la locul leziunii.

Centrul Klass

Date de contact

Adresă: Piata Axente Sever nr. 2, Timișoara

Telefon Fix: +4 0256 489 789

Telefon Mobil: +4 0729 047 740 

Email: receptie@centrulklass.ro

Program Centrul Klass: Luni-Vineri 08:00-20:00

Programare Online Centrul Klass Timisoara aici