Asist. Univ. Dr. Ciocârlie Tudor
Medic primar cardiologie
Dr. Rill Diana
Medic primar medicină internă
Este o investigație neinvazivă utilizată pentru a înregistra ritmul cardiac, obligatorie pentru diagnosticul celor mai multe afecțiuni cardiace.
Electrocardiograma este indicata in urmatoarele situatii:
- Ai avut o durere in piept, cu caracter de presiune, cu durata sub 5 minute, aparuta in conditii de efort si care a cedat la repaus sau dupa tratament cu nitroglicerina
- Ai avut palpitatii sau senzatie de „nod in gat”
- Ai avut ameteli sau ai lesinat
- Anual sau la indicatia medicului cardiolog daca te afli in evidenta medicala cu: angina pectorala, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, hipercolesterolemie sau daca esti fumator cronic.
Electrocardiograma poate inregistra:
- Tulburari de ritm sau de conducere (extrasistole, tahicardie, blocuri)
- Modificari ale dimensiunii cavitatilor cardiace (ex. dilatarea atriului, ingrosarea peretelui ventricular)
- Afectiuni ischemice ale inimii (ex. angina pectorala, infarctul miocardic)
- Modificari hidroelectrolitice care afecteaza functia cardiaca (ex. scaderea sau cresterea concentratiei de potasiu seric)Semne indirecte ale unor afectiuni (ex. in trombembolismul pulmonar)
MONITORIZARE HOLTER EKG
- Permite înregistrarea continuă timp de 24 de ore astfel oferindu-i medicului informații despre modul de funcționare a inimii pacientului, în condiții de viață obișnuită. Această înregistrare se face prin intermediul unor electrozi montați pe corpul pacientului, electrozi ce sunt conectați la un recorder prins la curea.
- Pacientul trebuie să se prezinte în clinică pentru montarea holterului și să revină a doua zi pentru demontarea și interpretarea informațiilor de către medicul cardiolog.
MONITORIZAREA HOLTER TA
- Constă în înregistrarea timp de 24 de ore a tensiunii arteriale.
- Pacientului i se montează o manșetă de tensiune pe brat, aceasta este conectată la un mic aparat (de dimensiunea unui telefon mobil), ce va fi purat la brâu și care va înregistra valorile tensiunii arteriale la intervale regulate de timp.
- Pacientul trebuie să se prezinte în clinica pentru montarea holterului și să revină a doua zi pentru demontarea și interpretarea informațiilor de către medicul cardiolog.
Centrul Klass
Date de contact
Adresă: Piata Axente Sever nr. 2, Timișoara
Telefon Fix: +4 0256 489 789
Telefon Mobil: +4 0729 047 740
Email: receptie@centrulklass.ro
Program Centrul Klass: Luni-Vineri 08:00-20:00
Programare Online Centrul Klass Timisoara aici