Luni-Vineri 08:00-20:00 Parteneri:
Telefon: 0256 489 789; Contact

Kinetoterapie

Kinetoterapia se defineste ca terapie prin miscare efectuata prin programe de recuperare medicala care urmareste refacerea unor functii diminuate sau cresterea nivelului functional in diverse suferinte.

Aparatele din dotare realizeaza recuperarea pentru toate grupele musculare: aparat de recuperare a umarului, bare paralele, masa Bobath, set scripetoterapie, bicicleta ergometrica orizontala, benzi de alergare, scari rulante, crosetrainer.

NOU! APARAT DE TRACTIUNE COMPUTERIZATA a coloanei toracala, lombara, util in patologii vertebrale de tip hernie de disc, degenerari discale, ingustari ale spatiilor articulare.

FIZIOTEK 2000 asigura mobilizarea pasiva continua postchirurgical precoce a soldului, genunchiului si gleznei, grabind recuperarea si reduce timpul de imibilizare la pat a pacientului.

Avantaje & Beneficii:

  • O forma sigura si eficienta de tratament prin tractiune lombara
  • Fara medicamente, spitalizare sau necesitatea interventiei chirurgicala
  • Optiuni de tratament prin tractiune lombara din decubit dorsal sau ventral.
  • Doar 30 minute de tratament/ sedinta
  • Libertate totala de miscare

Indicatii:

Afectiuni primare sau secundare ale discurilor lombare.Lombosciatica.Stenoza spinala de cauza discala. Hernie de disc. Scolioza idiopatica (juvenila, a adolescentului sau adultului)

Constraindicatii:

Sindrom dea�?coada de cala�?. Neoplazii. Boala Pott sau boli inflamatorii ale coloanei cu lipsa raspund la terapia antiinflamatorie. Afectiuni cardiace sau circulatorii si boli pulmonare severe. Sarcina dupa luna 4a. Contuzii sau leziuni de intindere ale coloanei lombare(afectiuni musculare, ale tendoanelor, vasculare, neurologice care ar putea fi agravate de tractiune). Pacienti in primele 3 luni postinteventie pe coloana vertebrala. Fracturi vertebrale in primele 6 luni dupa producere. Fuziune vertebrala cu fixare interna.

Rezultate:

Tractiunea vertebrala scade presiunea intradiscala si implicit pe radacina nervoasa si sacul dural. Afectiunile discale sunt acompaniate de spasm muscular si transfer lichidian redus, fapt care accelereaza degenerarea discala. Studiile arata ca transferul lichidian este esential pentru o biomecanica normala a discului si este posibila cand coloana este in miscare.

Tratamentul de tractiune se bazeaza pe combinarea miscarii cu tarctiunea , care simultan scad presiunea, permit schimburile lichidiene, imbunatatind amplitudinea de miscare, promovand recuperarea.