Luni-Vineri 08:00-20:00 Parteneri:
Telefon: 0256 489 789; Contact

Psihiatrie

Program

Medic Luni Marti Miercuri Joi Vineri
Dr. Patrichi Stela 12:00 – 19:00 12:00 – 19:00 08:00 – 15:00 08:00 – 15:00 08:00 – 15:00 Programeaza-te

De ce merg la psihiatru? Merg atunci cand viata mea obisnuita ma depaseste si apar simptome pe care nu le pot pune pe seama oboselii, stresului, varstei, unei boli somatice, partenerului, copiilor, etc. Simptomele pot fi:

  • legate de functionarea psihica: insomnie, iritabilitate crescuta permanenta, frica fara motiv, evitare sistematica a unor situaA?ii de viata firesti (comportament fobic), tristete adanca care nu trece dupa cateva zile, oboseala permanenta, dezorganizare, tulburari de memorie AYi concentrare, toleranta scazuta la frustrare cu stari de furie AYi agresivitate de necontrolat, schimbarea perceptiei asupra celorlalti si asupra propriei persoane;
  • legate de relatii familiale si/sau profesionale: suspiciune permanenta, ostilitate, nevoie crescuta de izolare, vinovatie nejustificata, scaderea increderii in sine, asteptari negative;
  • legate de comportament: tulburari ale comportamentului alimentar, sexual, dependenta de alcool AYi alte substante, inactivitate sau hiperactivitate;
  • legate de corp: somatizari diverse, ingrijorari permanente privind starea de sanatate.

Aceste simptome se pot organiza in boli ca psihozele,depresia,tulburarile anxioase(tulburarea de panica,tulburarea obsesiv compulsiva), tulburarile de personalitate, dementele etc.

Psihiatru sau psiholog?

De obicei consultarea unui „psi” e dificila din cauza prejudecatilor. „Doar nu sunt nebun”, „Daca afla colegii?”, „Ma fac de rusine”, „Oricum bolile astea nu se vindeca”, „Asta se rezolva cu vointa nu cu tratament” sunt doar cA?teva din lucrurile pe care oamenii si le spun daca sufera un disconfort psihic.

Perspectiva asupra problemelor „psi” este relatia dintre psihiatru si psihoterapeut sub forma abordarii potrivite nevoilor persoanei.

Indiferent care este specialistul „psi” pe care alegeti sa-l consultati, este important sa stiti ca cele doua formari, psihiatrie AYi psihoterapie, sunt complementare si nu adverse. Un psihiatru competent, asculta suferinta pacientului avand in minte perspectiva medicala AYi motivatia psihologica, iar un psihoterapeut competent intelege situatia in care abordarea strict psihologica nu este eficienta si este nevoie de o sustinere medicamentoasa.

Servicii psihiatrie acordate la centru:

  1. Teste clinice;
  2. Consiliere psihiatrica individuala si familliala.

E-mail: psihiatrie@centrulklass.ro