Luni-Vineri 08:00-20:00 Parteneri:
Telefon: 0256 489 789; Contact

Dermatologie – Pediatrie

dermatovenerologie

Program

Medic Luni Marti Miercuri Joi Vineri
Dr. Buzatu Elena 09:00 – 16:00 11:00 – 15:00 09:00 – 16:00 11:00 – 15:00 09:00 – 16:00 Programeaza-te

Patologia cutanata ofera doua specializari: dermatologie si venerologie, in mod simultan.

Dermatologia este specialitatea medicala care se ocupa de diagnosticarea si tratarea bolilor cutanate, anexelor pielii (par, unghii) si a mucoaselor adiacente (cavitate bucala si organe genitale).

Venerologia este ramura specialitatii care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea bolilor cu transmitere sexuala (BTS), numite si boli venerice.

Pielea este cel mai mare organ al corpului, o adevarata granita intre organism si mediul inconjurator, rolul sau principal fiind acela de bariera impotriva substantelor chimice nocive, factorilor fizici sau organismelor infectioase, precum si impotriva pierderilor de apa si electroliti. Este un important organ de simt si controleaza pierderea de caldura si apa, intervine in transpiratie, cresterea unghiilor si a parului, sustinerea firelor de par si secretia sebumului.

Suprafata pielii nu este uniforma, pe ea fiind prezente orificii, cute si proeminente.
Macroscopic, pielea poseda o serie de caracteristici generale si de particularitati loco-regionale sau legate de varsta, sex, rasa.

Bolile dermatologice sunt foarte frecvente si probabil fiecare individ va dezvolta, la un moment dat, o afectiune cutanata. Afectiunile dermatologice pot avea un impact major asupra calitatii vietii pacientului, descris cu ajutorul celor a�? 5Da�? : desfigurare, disconfort, disabilitate, depresie, deces.

In dermatologie (in majoritatea cazurilor) diagnosticul se bazeaza pe ochiul, mintea si mana examinatorului si depinde mult mai putin de tehnologia unei metode de investigatie paraclinica sau de performantele unui aparat.

Dermatoscopia este o tehnica moderna, neinvaziva de evaluare si distingere a leziunilor, de obicei utilizata in leziunile pigmentare. Ofera o legatura intre dermatologia clinica macroscopica si histologie. Multe structuri care nu sunt vizibile cu ochiul liber pot fi astfel identificate. Scopul primar al examinarii dermatoscopice consta in stabilirea necesitatii de a biopsia sau de a exciza o leziune suspecta.

E-mail: dermatologie@centrulklass.ro