Luni-Vineri 08:00-20:00 Parteneri:
Telefon: 0256 489 789; Contact

Descopera oferta promotionala si sfaturi esentiale pentru sanatatea dentara!

Descopera oferta promotionala si sfaturi esentiale pentru sanatatea dentara!

            O igiena orala corecta are drept rezultat o gura sanatoasa: dinti curati, fara resturi alimentare, gingii de culoare roz, care nu sangereaza, unde respiratia neplacuta nu persista mult timp.

Pentru ca sanatatea dentara este prioritara pentru o viata sanatoasa si fara griji va oferim o oferta promotionala dedicata tie si familiei tale: o CONSULTATIE si un PERIAJ PROFESIONIST GRATUIT in perioada 01.11 – 16.12.2016.

O buna igiena orala incepe din primii ani de viata.

Sugarul: Periajul si ata dentara nu sunt necesare, primii dinti erupand din a sasea luna de viata. Dupa fiecare masa, dintii si gingiile sugarului se sterg cu un tifon curat si umed. Trebuie evitate „cariile de biberon” – cariiale dintilor temporari, provocate de espunerea frecventa la lichide indulcite: lapte, sucuri de fructe, ceaiuri indulcite.

Copii cu varsta intre 3-6 ani: trebuie incurajati sa îsi aleaga singuri peria de dinti; transformand periajul intr-o activitate de familie. Periajul dintilor se face de 2 ori pe zi cu o pasta de dinti fluorurata, pentru a indeparta placa bacteriana ( pelicula aderenta ce se formeaza pe dinti, cauza principla a cariilor dentare). Copii trebuie consultati de medicul dentist o data la 6 luni. Dupa varsta de 6 ani, apar molarii, care dupa eruptia completa, ar trebui sigilati. Sigilarea nu e dureroasa si realizeaza o bariera impotriva cariilor dentare.

 In  cazul adolescentilor, programul scolar incarcat poare da nastereobisnuintei de a consuma „gustari” nocive pentru dinti, ducand la aparitia cariilor si afectiunilor gingivale. In cazul aparatelor dentare, trebuie acordata o atentie deosebita igienizarii specifice.

Cariile reprezinta cea mai mare problema a adultilor. Ele pot fi prevenite in mare masura printr-un precedent. In general, colorarea dintilor este efectul consumului de cafea si a tutunului. Redobandirea culorii naturale  a dintilor incepe cu un detartraj riguros si un periaj profesional. Pentru mentinerea indelungata a culorii dintilor, se pot folosi paste cu agenti de albire.

Cariile pe suprafete radiculare sunt specifice varstnicilor. De aceea este importanta folosirea unei paste de dinti fluorurate, utilizarea atei dentare si controalele de rutina.Sensibilitatea dentara se poate amplifica odata cu inaintarea in varsta, din cauza retractiilor gingivale sau din cauze mai grave: carii, fisuri sau fracturi dentare. Medicul va poate lamuri si ajuta. Senzatia de gura uscata ( provocata de medicamente si anumite boli), poate duce la distructia dintilor, dar poate fi tratata prin stimulareafluxului salivar. Protezele dentare va pot face viata mai usoara, dar au nevoie de igiena specifica. Afectiunile gingivale ne pot afecta la orice varsta, mai ales dupa 40 de ani. Depistate timpuriu, din primul stadiu, procesele sunt reversibile.

Tehnica corecta de periaj poate fi exemplificata in cabinetul stoamatologic. O tehnica corecta de periaj inseamna o gura sanatoasa.

Contacteaza-ne acum pentru o programare!