Luni-Vineri 08:00-20:00 Parteneri:
Telefon: 0256 489 789; Contact

Cavitatia

cavitatia2Liposuctie virtuala-A�reprezinta o alternativa nechirurgicala de remodelare corporala a liposuctiei traditionale, de eliminare a grasimilor localizate.

Procesul stiintific de cavitatie este definit prin producerea unui vid in care se formeaza bule de vapori sau gaze. Acelasi efect este realizat in tesutul adipos, cu ajutorul undelor de ultrasunete de joasa frecventa (20 – 70 KHz). Aceste unde produc bule microscopice care desfac membranele adipocitelor, fara a afecta alte structuri adiacente. Grasimile astfel eliberate sunt eliminate treptat din organism, cu ajutorul sistemelor circulator si limfatic.

Ultrasunetele pot avea mai multe efecte asupra organismului:

  • Efectul termic – Undele de ultrasunete produc miscari moleculare care sporesc energia cinetica a moleculelor, rezultand caldura. Atunci cand temperatura o depaseste pe cea normala, incepe denaturarea proteinelor, rezultand pierderea functiilor celulare.
  • Producerea fenomenului de cavitatie – Propagarea sunetului cu 40 KHz produce o depresiune ce are ca efect scaderea presiunii lichidului sub cea a gazului. Astfel se roduc bule microscopice.
  • Prin efectul mecanic, microundele produc ruperea membranei adipocitelor.
  • Prin aceste efecte, ultrasunetele desfac celulele de grasime si elibereaza trigliceridele, care sunt apoi colectate de sistemele circulator si limfatic; majoritatea sunt eliminate prin rinichi si o parte din acestea formeaza lipoproteine in ficat.