Luni-Vineri 08:00-20:00 Parteneri:
Telefon: 0256 489 789; Contact

Cum ne protejăm de alergii?

Cum ne protejăm de alergii?

Suferiți de alergii sau aveți simptome precum strănutul, ochi roșii, nas înfundat, greață sau dureri de cap?

Alergiile se activează primăvara odată cu venirea timpului frumos. Copacii înfloriți pot produce cantități mari de polen. Cel mai încărcat copac de polen (greu de crezut) este pinul. 

La sfârșitul primăverii, dar mai ales vara, toate floriile deja sunt în elementul lor, polenul fiind deja prezent în aer.

Ce sunt alergiile?

O alergie apare atunci când sistemul imunitar intră în contact cu anumite substanțe străine. Reacția adversă face ca organismul  să elibereze histamine (histamina există la nivelul plămânilor, pielii și mucoasei gastrointestinală) care duc la inflamații și iritații ale căilor respiratorii, ochilor, urechilor și pielii.

Adevărata problemă sunt floriile cu polen ușor fiind cele mai facil răspândite din cauza vântului.

De evitat plantele precum: ambrosia, floarea soarelui, margaretele, crizantemele și floriile de cireș.

Tot plantele ne oferă alternativa și remediul natural pentru a ține în frâu alergiile în viața de zi cu zi. 

Lămâia, ananasul sau ceaiul verde sunt doar câteva sugestii din multitudinea de tratamente naturiste.

În ciuda faptului că aerul condiționat nu este nici el foarte “sănătos”, rămâne un remediu alternativ pentru alergii curățând aerul eficient.

Masca de protecție este recomandată persoanelor care petrec mult timp în aer liber, în zone “afectate” de polen. 

Dacă știți că traseul prestabilit pe care trebuie să îl faceți cu mașina se află pe lângă câmpuri cu flori, cel mai bine e să călătoriți cu geamul închis.

Un diagnostic profesionist va fi mereu cea mai bună soluție în tratarea bolilor alergice. Acum există un domeniu atribuit testării cât mai exacte a simptomelor, și teste precum cele cutanate (de tipul „prick test”) și determinarea IgE seric total sau specific.

Alergologia este o specialitate medicală desprinsă din cadrul imunologiei clinice, care se ocupă de diagnosticarea și tratarea bolilor alergice.

La centrul Klass te poți testa cu încredere în cadrul serviciului clinic de alergologie și imunologie clinică!

Nu lăsa alergiile să-ți afecteze calitatea viații, activitățile cotidiene de acasă, de la școală sau de la locul de muncă.